O Noua Sansa | O Noua Viata

Care este cea mai buna metoda de examinare zilnica a pielii?

Traducere

Cea mai buna metoda este sa tineti o evidenta a examinarii zilnice a pielii. Dimineata, inainte de a fi imbracat, este un moment potrivit; seara, dupa dezbracare, de asemenea, este un moment oportun. Intre aceste doua momente, odata cu repozitionarea, daca este usor de facut, se poate face o alta verificare. Examinarea vizuala este importanta. Fie o face pacientul cu ajutorul unei oglinzi, daca poate sa faca singur acest lucru, fie o face alta persoana, cum ar fi un membru al familiei sau asistentul personal. Ceea ce trebuie sa observati initial, este o schimbare de culoare a pielii. La o persoana cu pielea de culoare deschisa, va fi o zona rosiatica sau rozalie. La persoanele cu pielea de culoare mai inchisa, zona afectata va avea o nuanta mai inchisa decat nuanta normala si este foarte important de identificat. In plus, alte semne si simptome pot fi: durere, vezicule, vanatai de culoare albastruie, violacee, negricioasa sau maronie, ar putea exista o diferenta a texturii. De exemplu, calcaiul trebuie sa se simta la fel de ferm ca palma. In cazul unei escare sau formarii unei escare, calcaiul poate deveni moale sau foarte moale. In aceasta situatie puteti apasa cu varful degetelor. Asadar, acestea sunt semnele de inceput ale unei escare.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version