O Noua Sansa | O Noua Viata

Functionalitatea leziunii coloanei in zona C6

Leziune a coloanei in zona vertebrei C6 Leziune a coloanei in zona vertebrei C6

Mobilitate si miscare

Miscare completa a capului si gatului cu putere musculara buna. Miscare buna a umarului.
Paralizia completa a corpului si picioarelor. Lipsa miscarii degetelor, lipsa extensiei umarului, lipsa flexiei incheieturii. Extensie buna a cotului, flexia buna a cotului.

O durere pasiva poate fi prezenta la flexarea incheieturii in spate, dar va scadea.

Sistemul nervos simpatic este compromis, posibilitate de existenta a disreflexiei autonome.

Fotoliul rulant electric poate fi controlat cu un control manual pentru suprafete exterioare denivelate. Un fotoliu rulant manual poate fi utilizat pentru distante scurte sau suprafete plane.

Persoana va avea nevoie de asistenta totala in transferul de pe podea pe scaun. Asistenta va varia pentru transferul de pe pat pe fotoliul rulant si de pe fotoliul rulant in masina. O placa se poate utiliza in asistenta a transfer.

Capacitatea de a manca utilizand o banda si furculita sau lingura pe durata meselor. Mancarea va trebui sa fie taiata. Capacitatea de a prepara bauturi calde cu un fierbator adaptat cu "kettle tipper" (sistem de inclinare).

Capacitatea de a conduce o masina adaptata cu controale manuale. Poate avea nevoie de asistenta pentru a pune fotoliul rulant in masina, in mod independent.

Sistemul respirator

Capacitate de a respira fara un ventilator, prin utilizarea diafragmei. Rezistenta redusa.

Pot fi necesare asistenta in curatarea secretiilor si asistenta pentru a tusi. Se pot aplica tehnici suplimentare pentru a tusi prin aplecare in fata pe durata expirarii.

Ingrijire personala

Este necesara asistenta personala. Este necesara asistenta personala completa. Persoana va avea nevoie de ajutor la spalare, imbracare si ajutor in ingrijirea vezicii urinare si a intestinelor. Capacitatea de a-si goli punga urinara in functie de dexteritate si forta.

Capacitatea de a se imbraca partial in partea de sus, totusi poate avea nevoie de ajutor la imbracare in partea inferioara a corpului.

Capacitatea de a se barbieri, pieptana si spala pe dinti cu ajutorul benzilor pentru palme.

Ingrijire in casa

Este necesara ingrijirea completa in casa, precum curatarea casei, spalarea hainelor si munca din bucatarie.

Capacitatea de a pregati mese simple si de a face diverse munci generale in casa cu ajutorul echipamentelor special adaptate.

Comunicarea

Se poate opera un computer utilizand un stilou sau recunoastere vocala. Telefonul poate fi utilizat prin recunoasterea vocala si un set de casti.

Functionalitatea leziunii coloanei vertebrale in zona vertebrei C6

Articol scris de Cristina Bleotu, voluntar ProStemCell.org. Toate drepturile rezervate.

ATENTIE: Preluarea acestui articol este INTERZISA fara acordul in scris al ProStemCell.org


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version