O Noua Sansa | O Noua Viata

Dansul in scaun cu rotile

Dansul in scaun cu rotile pentru persoanele cu dizabilitati Dansul in scaun cu rotile pentru persoanele cu dizabilitati

Dansul in scaun cu rotile este o activitate care include utilizatorii de scaun rulant si persoanele sanatoase. Cuplurile dansurilor pentru cei in scaun cu rotile pot fi formate din doi utilizatori de scaun cu rotile sau pentru unul "in picioare" si celalalt in scaun cu rotile, si includ dansuri standard cum ar fi valsul, tangoul, valsul Vienez, foxtrotul lent si quickstepul, si dansurile Latino-Americane cum ar fi samba, cha-cha, rumba, paso doble si jive. Sunt de asemenea formatii de dans pentru patru, sase sau opt dansatori.

In cazul dansului in scaun cu rotile - cunoscut ca si dans de adaptare - cel care este in scaun il manuieste in timp ce dansatorul aflat in picioare conduce. Amandoi partenerii se concentreaza sa mentina tempoul muzicii si sa fie implicati amandoi in ceea ce se intampla pe ringul de dans.

Beneficiile fizice a dansului in scaun cu rotile includ si mentinerea echilibrului fizic, flexibilitatea, gama larga de miscari, coordonare si un control al respiratiei imbunatatit. Efectele psihologice ale dansului sunt interactionarea sociala si dezvoltarea relatiilor. Pentru dansatorii de ocazie, este o oportunitate de a participa la un eveniment distractiv cu altii. Pentru cei care concureaza, ajuta la dezvoltarea fairplay-ului, sportivitatii si abilitatilor de comunicare.


Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version