O Noua Sansa | O Noua Viata

Care este cel mai bun mod in care ingrijitorul poate evita sindromul burnout?

Traducere

Pe termen scurt, este foarte usor sa va negati propriile nevoi. Pe termen scurt, este foarte usor sa puneti pe primul loc nevoile celuilalt, sa va sacrificati nutritia, somnul, exercitiile fizice, propria constientizare emotionala. Si o puteti face foarte bine. De obicei, persoanele care nu se raporteaza la ideea nevoii de a-si purta de grija in scopul de a fi un bun ingrijitor, nu vor face asta pentru ca n-au trecut printr-o experienta asemanatoare. Partea dificila este ca odata cu trecerea timpului, toata aceasta neglijenta se acumuleaza, iar ingrijitorul incepe sa manifeste semne de stres, care pot fi de orice fel, incepand cu durere emotionala pana la iritabilitate, tendinta de a se enerva usor, de a rabufni mai repede, somn intrerupt, modificari ale apetitului, tulburari digestive, dureri de cap, dureri de spate, de gat, un fel de disconfort difuz de care nu-si dau seama, sentimente de depresie si asa mai departe, toate acestea sunt semne ale stresului care incep sa se faca simtite. Este uimitor cat de frecvent le ignora oamenii si le lasa sa treaca. Pentru ca este posibil, daca se doreste si daca v-ati hotarat ca acesta este lucrul important pe care-l aveti de facut. In cele din urma, cand simtiti ca aceste lucruri s-au acumulat, veti descoperi ca stresul si sentimentul de vinovatie pot deveni o alta prezenta, iar aceasta poate constitui, uneori, un obstacol intre dvs si persoana alaturi de care doriti sa fiti. Deci, sentimentul de vinovatie este unul foarte real si este "ceva" ce trebuie abordat direct.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version