O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Tamara Miron

Tamara Miron

Oamenii creativi si optimisti, lecturile si prietenii autentici sunt lucruri care imi dau energie.

Incerc in orice arie a vietii mele sa gandesc outside the box si sa vad lucrurile din perspective diferite.

Imi place sa ma joc cu cuvintele si inca din copilarie modalitatea mea de evadare din cotidian este o carte care ma inspira.

De cele mai multe ori fracturile sacrale sunt asociate cu fracturile pelviene. Fracturile sacrale nedescoperite la timp si tratate inadecvat pot duce la deformari dureroase si la pierderea progresiva a functiei neurologice.

Operatia intarziata in cazul deformarii sacrale posttraumatice este complexa si prognosticul este adesea mai putin favorabil decat in cazul unei operatii precoce. Tratamente specifice care vizeaza probleme neurologice sunt disponibile si pot permite recuperarea functionala apacientului. 

Acest articol analizeaza modul de abordare a diagnosticului de fractura sacrala si de management.

Paralizia este o notiune generala care se refera la pierderea miscarii si/sau a senzitivitatii, ca urmare a lezarii sistemului nervos. Cunoasterea precisa a gravitatii leziunii este foarte importanta pentru a face o prognoza in legatura cu  ce parte a corpului va fi afectata de paralizie si de pierderea functiilor.

Paraplegia descrie o paralizie completa sau incompleta, afectand picioarele, uneori si trunchiul, dar nu si bratele. Gradul in care este afectat trunchiul depinde de cat de afectata este maduva spinarii. Paraplegia este rezultatul traumei asupra maduvei spinarii la nivelul T1 si mai jos.

Paraplegie completa

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version