O Noua Sansa | O Noua Viata

Manuela Sava

Manuela Sava

"Nimeni nu poate sa se intoarca in timp si sa fabrice un nou inceput, dar oricine poate incepe azi si sa fabrice un nou sfarsit." (Maria Robinson)

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Deschiderea si inchiderea culisanta a usilor. Trapa de aerisire in tavan cu telecomanda. Blat de bucatarie pe masura pentru a facilita folosirea aragazului si a chiuvetei. Rafturi extractibile pentru a ajunge usor la obiectele din partea din spate a corpurilor suspendate. Cu scaunul rulant Mono se pot castiga 10 - 15 cm pentru a lua obiectele pozitionate sus. Aragazul situat langa chiuveta pentru a nu fi nevoie sa se ridice tigaile. Frigider si congelator separat pentru a exploata mai bine inaltimile. Spatii bine gandite pentru a desfasura comod toate activitatile in bucatarie. Blat extraibil pentru a usura munca in bucatarie si pentru a evita nefolosirea spatiului de sub blat. "Peninsula" pentru 8 persoane, care se transforma in masa de 14 locuri. Usi atat glisante, cat si batante, care comunica cu bucataria. Reglarea inaltimii centrului de greutate posterior de la 0 la -12. Reglarea unghiului de inclinare al spatarului scaunului. Reglarea centrului de greutate de la dinamic la conservator (static). Ajustarea unghiului cadrului de la 90° la 75°. Reasezaresa rotilor anterioare pentru a evita pierderea aderentei. Posibilitatea de a comuta de la a sta rigid la amortizat. Traducere pentru ProStemCell.org Manuela Sava

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

AEROLET DE TIP D PENTRU PACIENTI (AMBULATORIU). Stati langa Clos-o-Mat Aerolet. Apasati butonul "enter" si ridicati la inaltimea dorita scaunul de toaleta cu ajutorul unui buton situat pe bratul suportului. Aerolet D se ridica si, in acelasi timp, se apleaca inainte. Acum va puteti sprijini pe scaunul de toaleta ridicat si inclinat. Cotierele de suport sprijina si dau siguranta. Prin apasarea unui buton, scaunul posterior este adus la inaltimea necesara pentru a se aseza. Miscarea de ridicare si inclinare va ajuta, de asemenea, pentru a se ridica. AEROLET DE TIP V PENTRU PACIENTII IN SCAUN RULANT. Pozitionati-va cu scaunul rulant in lateral fata de Clos-o-Mat Aerolet. Ridicati scaunul la inaltimea dorita prin apasarea butonului aflat pe bratele suportului. Acum va puteti ridica si aseza pe scaunul ridicat al toaletei. Cotierele ofera sprijin si siguranta. Apasati un buton si scaunul toaletei va incepe sa coboare. AEROLET DE TIP V PENTRU PACIENTII IN SCAUNUL CU ROTILE AJUTATI DE O ALTA PERSOANA Duceti utilizatorul in scaunul cu rotile pe partea laterala a Clos-o-Mat Aerolet. Reglati scaunul la inaltimea dorita cu ajutorul comenzilor de pe cotiere, apoi ridicati in sus cotierele. Pentru a ridica utilizatorul, stabilizati pozitia punand genunchii pe genunchi sai. Profitati de efectul de parghie si, in acelasi timp, aduceti utilizatorul in directia scaunului de toaleta, efectuand o miscare de rotatie. Apasand butonul puteti aduce apoi scaunul la nivelul "toate in jos". LIMA LIFTER CU PACIENTUL (AMBULATORIU) Pozitionati-va langa liftul Clos-o-Mat Lima. Reglati scaunul de toaleta la inaltimea dorita apasand butonul situat pe manerul suportului. Acum va puteti aseza pe scaunul de toaleta inaltat. Bratele suportului sustin si dau siguranta. Apasati un buton si scaunul de toaleta va incepe sa coboare pana cand permite sa va asezati comod pe acesta. LIMA LIFTER PENTRU PACIENTII IN SCAUNUL CU ROTILE AJUTATI DE O ALTA PERSOANA. Duceti utilizatorul din scaunul cu rotile in lateral fata de Clos-o-Mat Lima Lifter si ridicati bratul de sustinere. Apasand butonul, duceti scaunul de toaleta la inaltimea dorita. Pentru a ridica utilizatorul, stabilizati-va mai intai cu genunchii pe genunchii lui. Profitati de efectul de parghie si, in acelasi timp, aduceti utilizatorul in directia scaunului de toaleta, efectuand o miscare de rotatie. Pacientul poate aduce scaunul de toaleta la inaltimea dorita. Traducere pentru ProStemCell.org Manuela Sava.

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Deschide usa basculanta! Cu mare pasiune si entuziasm, acum zece ani am realizat o casa utilizabila in mod total pe comenzi vocale, gandind sa folosim tehnologia noastra pentru persoane care au probleme de mobilitate. Am simtit nevoia sa oferim persoanelor cu dizabilitati, pentru a avea fiecare propria sa viata independenta in ciuda deficientelor, utilizand tehnologia noastra cu comenzi vocale si combinand dorinta noastra de a proiecta, o casa complet unica, in fuctie de nevoile si problemele lor. Aprinde lumina in sufragerie! Aprinde lumina in bucatarie! Casa cu comenzi vocale poate sa gestioneze tot ceea ce e electrificabil, de la lumini la deschiderea si inchiderea televizorului, a aparatelor electrocasnice, deschiderea apei la dus sau cada, irigarea gradinii, gestionarea incalzirii, deschiderea liftului sau a garajului. Comenzile pentru obloane incarcate. Deschide obloanele in bucatarie! Casa Domotica cu comenzi vocale poate permite la o persoana cu dizabilitati sa traiasca in interiorul propriei case in totalitate pe cont propriu si cu ajutorul mobilierului proiectat pentru utilizarea scaunului rulant, pentru serviciile igienice concepute in asa mod ca se tine cont de fiecare problema in parte, permitand si o viata sociala activa, spre exemplu organizand cine si serate cu prietenii. Deschide TV in sufragerie! Buna, Luigi! Buna, baieti! Numai bine! La fel! Ce mai faci? Utilizatorul poate gestiona independent programarea de scenarii in baza propriilor nevoi, spre exemplu scenarii "buna ziua", scenarii "am ajuns", scenarii "vacanta". La revedere, Luigi! Multumim pentru cina! La revedere! Eu va multumesc! Proiectul primei case cu comenzi vocale pe care am realizat-o se va incheia cu un scaun rulant nascut, studiat si proiectat special pentru casa. Acest nou proiect va permite trecerea in casa de la propriul garaj, pronuntand pur si simplu - spre exemplu - "du-ma in casa!" iar scaunul se va misca in mod automat datorita predispozitiei efectuate in urma cu zece ani in faza de constructie, cand au fost instalate sub podea sine care - datorita electronicii si mecanicii montate pe scaunul rulant - il vor ghida, deschizand automat usa liftului si ducandu-l la destinatie. Noapte buna! Traducere pentru ProStemCell.org Manuela Sava.

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

DOMOTICA PENTRU PERSOANE CU HANDICAP: CASA VIITORULUI. Am avut accidentul in anul 2001 si am suferit o leziune a coloanei vertebrale cervicale la nivelul vertebrei C3, ceea ce inseamna ca au fost inhibate toate miscarile de la gat in jos. Reusesc sa misc capul si am reusit sa-mi conserv utilizarea vocii fara ventilatie automata. Aceasta casa a fost construita in timpul spitalizarii mele si realizarea a fost urmarita de catre inginerii INAIL (Institutul de Asigurare Impotriva Accidentelor) tocmai pentru ca aceasta casa sa fie echipata cu o domotica speciala, care sa-mi permita o autonomie cat mai mare. Cu ajutorul unui sistem complex de senzori, care sunt pozitionati peste tot, reusesc sa deschid usa, sa inchid obloanele, sa aprind luminile, sa deschid televizorul si sa controlez toate aparatele audio si video care sunt in casa, cum ar fi DVD-player-ul, stereo etc. Reusesc sa fac asta cu ajutorul acestui scaun cu rotile electric, utilizand acest joystick (care este un joystick de barbie ce imi permite sa ma misc liber prin casa), care, cand este setat la o anumita functie, imi permite sa comand printr-un sistem de scanare toate comenzile pe care le-am enumerat mai inainte. Iata, acesta este un sistem care inca este un sistem de scanare. In prezent castiga teren sistemele cu comenzi vocale pentru domotica. Domotica este o stiinta care se dezvolta continuu si care, in afara serviciilor pentru persoanele cu disabilitati, devine pentru viitor ceea ce vor fi casele de maine, care vor fi controlate cu ajutorul unei simple telecomenzi sau cu o comanda vocala, va fi posibil sa se deschida usile inchise, obloanele, doar cu o comanda. Dotand casa in acest mod este greu de spus cat ar costa, deoarece aceasta a fost construita chiar de la inceput ca sa fie echipata in acest fel, deci costul aproximativ actual ar putea sa fie calculat la ceva mai mult de 100.000 de euro, desigur. Totusi, domotica este o stiinta in evolutie si probabil ca in acest moment, cu o aplicatie comuna, adica pentru casele obisnuite, costurile s-au micsorat considerabil. Traducere pentru ProStemCell.org Manuela Sava.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version