O Noua Sansa | O Noua Viata

Daniel

Daniel

Fiecare zi de munca creativa este un factor care ma schimba si ma motiveaza sa fac lucrurile tot mai bine. Daca urasc ceva, atunci rutina zilnica este acel lucru.

Imi place munca in echipa, rezultatele vizibile. Admir oamenii optimisti si am o pasiune pentru masini.

Am inteles ca orice este posibil si respect oamenii care stiu sa incurajeze.

Transferul unui paraplegic din scaunul cu rotile pe toaleta.

Kristina Ripatti si-a trait intotdeauna viata cu grija si determinare, fapt ce i-a permis sa-si depaseasca limitele. Fost ofiter de politie in Los Angeles, in timpul unei patrule de rutina, a fost impuscata de trei ori de catre un atacator, un glonte lovind-o in coloana vertebrala. Astfel a devenit un paraplegic la nivel T2, paralizata de la piept in jos. Sala de sport a devenit pentru ea esentiala si placuta. Alaturi de sotul sau, antrenorul Ripatti, ea se ridica si astfel poate ajunge la bara tractiune de pe echipament; el o tine in pozitie verticala pentru a compensa muschii abdominali nefunctionali, apucand-o de manerele proiectate de Pearce pentru aceste programe de antrenament. Ripatti petrece in medie doua ore pe zi, cinci zile pe saptamana la sala de sport, folosind greutatile pentru a dezvolta muschii de pe spate, umeri, triceps si biceps - cam singurii care se pot utiliza in continuare.

Aparatul multifunctional Fitness Solution™ este un sistem de tonifiere conceput pentru utilizatorii de scaun rulant ca un sistem complet de exercitii fizice, oferind peste 30 de exercitii unice. Sistemul ofera o securitate fara precedent, stabilitate si independenta pentru persoanele cu handicap care sunt in cautarea unei modalitati de a ramane activi, deoarece antrenamentul executat la astfel de aparate poate fi comparat cu antrenamentul efectuat la o sala de forta. Mai multe exercitii de tonifiere si de reabilitare traditionale pot fi realizate pe acest aparat echipat cu sisteme de scripeti, sac de box, bara tractiune, pedalare la mana, bare paralele si multe altele. Acest aparat a fost conceput in asa fel incat o persoana cu dizabilitati il poate folosi in conditii de siguranta, fara a fi nevoie de ajutor extern. Nu exista nici o limitare a potentialelor care pot fi realizate. Totusi, nu exista un antrenament specializat general. Aici e in functie de fiecare, de tipul leziunii medulare, de mobilitate si de timpul alocat recuperarii.

Recuperarea tetraplegicului. Mijloace si metode kinetoterapeutice de recuperare dupa un traumatism vertebro-medular (TVM). Recuperarea prin metoda Dikul este una dintre metodele kinetoterapeutice specializate, bazate pe munca individuala cu un pacient. O persoana in curs de reabilitare devine intr-un fel, in acelasi timp, un terapeut si psiholog. Ideea esentiala a metodei profesor Dikul este "reprogramarea" sistemului nervos central in asa fel, incat sa permita restabilirea activitatii la miscarea naturala. Sistemul de exercitii elaborate consta in intarirea muschilor antagonisti sau a celor la care impulsul nervos inca ajunge. Apoi, un pacient folosind anumite grupe de muschi responsabile pentru o anumita miscare, invata cum sa le efectueze de la bun inceput. Dupa cum se poate concluziona din experienta profesorului cu o selectie adecvata de exercitii si reabilitare de lunga durata si sistematica, conexiunile nervoase pot fi restaurate, de asemenea, cu muschii paralizati datorita conexiunilor nervoase intercelulare ale muschilor care inca reactioneaza la stimulii trimisi de creier.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version