O Noua Sansa | O Noua Viata

Andrei Pavel

Andrei Pavel

Asa cum soimul nu se poate inalta cu o singura aripa, nici omul nu poate atinge excelenta cu o singura limba.

Sexul pentru cei in scaunul cu rotile si abilitatea de a dezvolta sexualitate, de a lua parte la activitati sexuale si de a mentine relatii intime de lunga durata sunt lucruri pe care le doresc toti, nu numai cei cu dizabilitati. Majoritatea persoanelor cu traumatism vertebro-medular (TVM) in scaun cu rotile au intre 15 si 45 de ani, asa ca sexul si fertilitatea sunt un factor foarte important pentru ei. Procentul functionarii fizice sexuale si abilitatea de a simti placere sau durere depinde de nivelul si deplinatatea leziunii. In general, o leziune a maduvei spinarii incomplete poate sa afecteze functiile sexuale putin, sau chiar deloc. Pe de alta parte, in cazul unei leziuni depline acele functii inceteaza sa existe.

De ce este nevoie pentru a deveni tata dupa ce ati suferit traume la nivelul maduvei spinarii

Multi barbati cu traume la nivelul maduvei spinarii (TVM) si partenerele lor isi doresc sa aiba copii dupa ce au suferit aceste traume. De fapt, exista cupluri care intampina dificultati minore sau nu intampina nici un fel de dificultate in a obtine sarcina. Totusi, majoritatea oamenilor care au suferit acest fel de traume au probleme cu functionarea sexuala, fertilitatea sau ambele. Aceste probleme trebuie rezolvate daca vor sa devina vreodata parinti.

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Comentarii. Ca si in cazul tenisului pentru cei fara dizabilitati, tenismenii trebuie sa isi pregateasca pozitia pentru lovitura. Nu pot doar sa stea acolo si sa astepte sa vina mingea la ei. Trebuie sa fie constant in miscare, pentru ca loviturile lor sa fie constante si eficiente. Angelo face acest lucru destul de bine. Se misca foarte bine in scaun. Se pregateste pentru lovituri. Insa nu mi-a placut acea lovitura. Imi place sa se duca dupa minge, nu sa recurga la taieri si lovituri asemanatoare, in loc sa se duca dupa ea si sa ii dea un efect superior. Ca si in cazul tenisului pentru cei fara dizabilitati, la Paul vedem ca inca vrea sa atace serviciul. Sa speram ca se duce in fata. A jucat frumos! I-a dat lui Angelo o lovitura scurta si joasa, care sunt dificile pentru Angelo, pentru ca trebuie sa se duca dupa minge.

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Serviciul. Tin paleta mai de jos atunci cand servesc, ca sa ii pun un efect in partea de sus. O tin asa, arunc mingea acolo sus, apoi ii dau un mic efect din umar. Al doilea serviciu e uneori putin mai in spate si ma ocup doar de efect. Dar imi place de obicei sa obtin forta deplina.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2019 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version