O Noua Sansa | O Noua Viata

In ce fel afecteaza abuzul de substante procesul de recuperare?

Traducere

Ei bine, pentru persoanele cu dependenta extrema, ele vor avea o perioada neasteptata de cumpatare si, probabil, vor renunta atat timp cat vor fi spitalizati. Insa nu e cazul pentru majoritatea oamenilor cu leziuni ale coloanei vertebrale, chiar si cei care sunt in stare de ebrietate; alcoolul metabolizeaza si revin de unde au plecat, destul de repede. Speram ca echipa de recuperare este atenta la aceste probleme. Au obtinut un istoric bun, se intereseaza despre rolul alcoolului sau drogurilor in socializarea cu prietenii, cu familia – incearca sa inteleaga dinamica familiei si daca exista antecedente legate de alcool sau droguri in familie. Si apoi pun intrebari despre, "Cum va fi cand mergi acasa"? - "Cum e acasa"? - "Cine sunt prietenii tai"? - "Cum socializezi cu prietenii"? – "Poti anticipa probleme cu grupul cand ajungi iar acasa"? Procentele consumului de alcool si droguri scad dramatic dupa traumatismele medulare, viata se schimba. E mai greu sa intri sau sa iesi din casa cuiva, este greu sa te misti in comunitate. Prietenii adesea... nu gasesc un cuvant mai bun, abandoneaza persoana care a suferit traumatismul medular, pentru ca nu sunt in stare sa socializeze asa cum o faceau inainte si trec, de asemenea, printr-o perioada de mahnire, "Acesta nu e prietenul cu care obisnuiam sa socializez, acum e diferit". Asadar, din mai multe motive, incluzand faptul ca persoana e constienta ca, "poate consumam prea mult alcool" sau, "drogurile au jucat un rol in traumatismul meu", multe persoane reduc sau nu mai consuma, cel putin la inceput, dupa traumatismul vertebro-medular.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version