O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Care-i partea cea mai grea cu privire la adaptarea la viata intr-un scaun rulant?

Traducere

Trebuie sa planuiesti in avans. De multe ori, suntem intr-o societate in care totul se intampla rapid, acceleram lucrurile, ne urcam in masina si ne deplasam. Acum trebuie sa fii cu doi pasi inainte. Inca poti sa alergi si sa faci, dar acum trebuie sa gandesti, "Exista vreo rampa de a intra in acel restaurant"? - "Este mall-ul accesibil"? Asadar, pe langa accesibilitate, corpul tau s-a schimbat si are nevoie de o rutina diferita. Si daca esti in oras, sa spunem ca esti tanar si esti in oras, si toti prietenii tai joaca un meci, iar tu trebuie sa mergi la toaleta, vei merge acasa in toiul jocului? De aceea trebuie sa iti cunosti corpul si sa ai un program, sa-ti cunosti limitele, sa afli trucurile si sfaturile altora, "cum reusesc altii"? - sau, "Daca toaleta nu e accesibila"? Poate poti intra cu scaunul rulant, dar nu te poti intoarce. Deci, sunt putine sfaturi si trucuri pe care le poti invata de la alte persoane in scopul de a depasi aceste obstacole.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version