O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Ce rol joaca "compresia" in traumatismul vertebro-medular?

Traducere

Compresia presupune existenta unei presiuni asupra maduvei. Sa luam exemplul unor persoane care au avut un accident de masina pentru a vedea ce se intampla de obicei in cazul acestor traumatisme. In timpul accidentului au fost aruncati din masina, iar modul cum au aterizat au fracturat coloana, osul care inconjoara maduva si o vertebra s-a mutat deasupra celeilalte. Ca rezultat, maduva scapa in jos prin mijlocul acelei vertebre, iar daca un os incaleca peste celalalt a dus la ingustarea canalului prin care maduva trece. Maduva care se afla in acest canal ar putea fi presata prin ingustarea acestuia. In acest caz, compresia inseamna o presiune exercitata asupra maduvei.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version