O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Care ar fi efectele terapiilor cu celule stem in tratamentul TVM?

Traducere

Entuziasmul privind potentialul pe care-l au celulele stem in tratarea pacientilor cu traumatisme vertebro-medulare vine din faptul ca toate celulele, tesuturile si parti componente ale organismului nostru isi au teoretic originea intr-o celula simpla pe care noi o numim celula sursa. Intrucat fetusii umani se dezvolta inainte de nastere, celulele se diferentiaza in celule stem care ulterior produc tesuturile inimii, plamanilor, pielii si ale maduvei. Entuziasmul privind tratamentul potential cu celule stem consta in faptul ca, daca le-am putea preleva si face sa se inmulteasca si sa devina axoni noi si celule nervoase noi, atunci poate am putea inlocui acei nervi care au fost distrusi in maduva. Din pacate, nu e asa de simplu; corpul uman este in mod cert foarte complicat si complex, iar una dintre provocari este de a sti care sunt mecanismele necesare pentru a ajuta aceste celule stem sa devina nervi. Mare parte din cercetarile prezente constau in cum sa prelevam aceste celule primare si sa le transformam in celule nervoase care vor inlocui axonii si nervii distrusi din maudva. Dupa acest pas, daca putem sa obtinem nervi noi, daca putem regenera axonii, cum ii putem determina apoi sa faca conexiunile potrivite in regiunea unde a avut loc traumatismul, sa se agate de nervii potriviti si sa faca conexiunile potrivite pentru a restaura functia nervoasa. Potentialul celulelor stem este urias, iar noi mai avem multe de invatat despre cum pot fi folosite de cea mai eficienta maniera si apoi ce alte lucruri trebuie intreprinse pentru a optimiza aceste celule sa faca ceea ce se presupune ca realizeaza functia lor.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version