O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Este ceva normal sa simti durerea neuropata dupa TVM?

Traducere

Exista o durere comuna pe care o numim senzatie neuropata, ca si durerea cu acelasi nume, prezenta si la pacientii care au o durere fantoma in membrele amputate. Motivele sunt diferite, insa mecanismele prin care survin au ceva similaritati. Exista ideea cum ca motivul pentru aceste senzatii neobisnuite provine de la semnalele generate in creier. Evident ca sunt semnale inconstiente, ceea ce noi numim semnale de feedback, care circula in ambele sensuri intre diferite parti ale corpului nostru si creier. Exista si teoria prin care dupa traumatismul de coloana vertebrala, intrucat aceste semnale de la acea parte a corpului spre creier sunt acum blocate, dupa o perioada de timpul creierul incepe sa genereze semnale proprii pentru a compensa absenta semnalelor care vin dinspre corp. Noi credem ca motivul rezida in medicatia multipla folosita pentru a administra durerea neuropata care lucreaza in creier, nu la periferie sau in regiunea pe care persoana nu o poate simti. Din aceasta pricina exista ideea ca aceste semnale iau nastere in creier, iar aceste medicamente sunt eficiente pentru a minimiza aceste senzatii dureroase.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version