O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Cat dureaza de obicei pentru recuperarea simturilor si a miscarii dupa TVM?

Traducere

In ceea ce priveste durata de timp pana cand pacientul poate spera la o recapatare a functiei neurologice, care va avea ca rezultat o recuperare si mai buna, variaza de la persoana la persoana. In general, din experienta mea, am vazut pacienti care observau o revenire a functiei neurologice, chiar si mica, in primele 8-12 saptamani de la accident, fapt care tinde sa fie un prognostic bun pentru o revenire si mai amanuntita. Insa am asistat si la situatii in care pacientii incepeau sa se recupereze la 3, 4 sau chiar 5 luni. Este dificil sa previzionezi cat timp va dura pana cand vom asista la revenirea functiilor, masura in care se va recupera si cat timp vom asista la aceasta revenire. Un pacient mi-a declarat ca: "Mi s-a spus ca dupa un an o sa asist la un progres, iar din acest punct incolo nu voi mai vedea nicio imbunatatire". Adevarul este ca in interiorul organismului nu exista un ceasornic care sa spuna: "A trecut un an de la accident, ai atins acest prag, de aici incolo nu se va mai inregistra niciun progres". Am vazut pacienti care au continuat sa observe o recuperare a functiei neurologice si dupa 12 luni sau 18 luni, chiar si dupa 2-3 ani de la accident si continua sa observe intr-o revenire a functiei neurologice cu o stare de functionare si mai ridicata. Prin urmare, nu exista niciun ceas intern care sa spuna "a trecut un an de la accident".

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version