O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Ce este o escara?

Traducere

O escara este ceva ce poate avea, intr-adevar, un mare impact negativ asupra vietii tale. Odata ce ai una, va exista mereu riscul sa mai faci si altele. Te poate tintui la pat cu lunile. De asemenea te poate scoate din forma, pentru ca tratamentul pentru escare presupune sa stai in pat si asta este exact ceea ce nu vrei cand ai un traumatism vertebro-medular. Asadar, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le inveti este sa-ti inspectezi pielea, inclusiv orice proeminenta, mai ales acelea pe care nu le simti. Deci, fie ca e sub gat, inclusiv la cot, umar, sau sub talie, inclusiv calcaie, solduri si genunchi, acestea sunt tinte majore pentru problemele de piele. In mod deosebit fundul, fie ca e vorba de zona sacrala sau de coccisul ischion. De ce este atat de important? In cazul leziunilor medulare aceasta este una dintre cele mai grave complicatii care pot aparea si poate cauza o infectie in tot corpul, care poate duce chiar la moarte. In consecinta acest subiect este unul in legatura cu care trebuie neaparat sa-i pui in garda pe pacienti si familiile lor.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version