O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Cum ajuta "tehnologia de asistenta" la activitatile de zi cu zi?

Traducere

In ceea ce priveste tehnologia de asistenta, sunt multe dispozitive care te pot ajuta sa folosesti computerul. Poate fi foarte simplu, de la un bat pentru tastat pana la o bila de urmarire si poate merge de la acest nivel pana la sisteme de recunoastere vocala pentru dictat sau sisteme care urmaresc miscarea ochiului, astfel incat, practic, iti folosesti capul pentru a controla mouse-ul sau cursorul. Si apoi apesi pe un buton sau spui un cuvant pentru a opera cu mouse-ul. Unele dintre aceste sisteme sunt ceva mai scumpe, programul de recunoastere vocala tinde sa fie mai putin scump, multi oameni opteaza pentru acesta. Daca iti poti controla bine capul, poti sa alegi un sistem de cap si apoi sa-ti folosesti vocea pentru a tasta. Alte lucruri - Dispozitivul electronic pentru viata de zi cu zi, este folositor pentru a ajuta oamenii sa controleze lucrurile din mediul lor, fie ca e vorba de un DVD, deschiderea unei usi pentru ingrijitor, pentru un membru al familiei, aprinsul luminii, controlul temperaturii; totul poate fi facut printr-un buton sau folosindu-ti vocea, acesta fiind unul dintre lucrurile utilizate frecvent de clientii nostri. De asemenea, un sistem de comunicare high-tech, e ceva mai complex decat un monitor pentru supravegherea bebelusilor, foloseste un dispozitiv pentru a vedea cine e la usa, pentru a exprima nevoile, poate fi folosit pentru o conversatie. Exista in zilele noastre sisteme de monitorizare a locuintei care pot fi folosite de cineva care locuieste in alta casa, alta tara, poate de un membru al familiei pentru a vedea nivelul de activitate, cum te descurci, daca ai probleme. Aceste sisteme sunt foarte bune pentru cei care sunt departe de familia lor, dar care vor sa-i supravegheze din cand in cand.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version