O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Testimonial Ciprian Anton

Prezentare Ciprian Anton

Pe data de 19 martie 2003 am suportat un accident de munca prin cadere de la inaltime soldat cu lezarea grava a vertebrelor T7-T9. Dupa ce am cazut am fost transportat de urgenta in Brasov unde am stat la reanimare o noapte, apoi am fost dus in Bucuresti la Spitalul Bagdasar Arsene unde am stat aproape 8 luni. Au urmat complicatii mari la plamanul stang, escara si un ulcer bulboduodenal operat de doua ori in urma hemoragiilor externe. Nu am mai fost operat pe coloana pentru ca eram foarte slabit.

Am participat la mai multe activitati sportive in cadrul unor evenimente organizate de Fundatia Motivation, dar tenisul de camp mi-a ramas la suflet ca activitate de baza. Aici mentionez ca am activat ca instructor de tenis in cadrul unor tabere pentru juniori cu diferite dizabilitati, participare la "Turneul Balcanic" din Plovdiv - Bulgaria, "Turneul International de la Bucuresti" si doua Turnee Internationale in Ungaria, la Misckolc si Budapesta si inca unul in Londra. In prezent ma pregatesc intens pentru o serie de turnee internationale care se vor desfasura in Anglia si Italia.

In Romania acest sport nu este suficient mediatizatm insa sper din tot sufletul sa acumulez cat mai multe puncte ATP si astfel sa ma calific la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012. Ma straduiesc sa fac acest sport cat mai popular, motiv pentru care am infiintat Clubul Sportiv Show Time - Sfantu Gheorghe, unde sunt inscrisi deja in jur de 80 de sportivi.  

In septembrie 2011 am infiintat prima Echipa Nationala de Tenis de Camp in Scaun Rulant si tot atunci aceasta disciplina sportiva a ajuns din nou in calendarul competitional al Comitetului Paralimpic Roman.

Ceea ce lipseste cel mai mult este suportul financiar, care nu se concretizeaza decat rare ori, in ciuda unor promisiuni. Din acest motiv, sportivii isi cauta de cele mai multe ori personal sponsori, care sa le acorde sprijin financiar. Chiar suntem un real exemplu de vointa pentru toata lumea, lasam o impresie buna.

Antrenamentele mele constau in faptul ca atunci cand imi permite vremea ma antrenez pe un teren de zgura din Sfantu Gheorghe cate 3-4 ore alaturi de un amic valid si cand am ocazia particip la fel de fel de stagii sau tabere de tenis. De regula joc zilnic cu mici exceptii acestea fiind vremea sau starea mea fizica. Turneele la care particip pana sa ajung la Londra le consider ca fiind un reper, astfel incat imi dau seama de fiecare data la ce nivel joc.

Ce l-a determinat pe Ciprian sa continue pe acest drum greoi, sa nu renunte? "Dorinta de a promova acest sport, de a demonstra lumii intregi ca noi cei in scaun rulant reusim sa facem mult mai mult si chiar sa ridicam steagul tarii deasupra capului in toate competitiile la care participam". In ciuda faptului ca in 2010 i s-a propus sa faca sport in Italia, Ciprian a refuzat, preferand sa se intoarca in tara, unde a infiintat clubul de la Sfantu Gheorghe. "Sportul inseamna viata, speranta si socializare pentru noi toti".

Care e dorinta cea mai mare a lui Ciprian? Acum isi doreste sanatate, sa fie prezent langa familia sa, sa gaseasca putere de a duce la bun sfarsit misiunea pe care considera ca a primit-o dupa accident si anume, aceea de a promova valorile persoanelor cu dizabilitati, "iar din punct de vedere sportiv visul meu este acela de a intemeia o echipa nationala de tenis in scaun rulant, formata din cel putin 10 sportivi, iar pentru aceasta avem nevoie de resurse si multa multa determinare. Sa nu uitam de Londra... participarea la acest eveniment sportiv ar insemna compensarea muncii mele timp de 5-6 ani si o reala satisfactie pentru ca reusesc sa reprezint Romania. Imi doresc foarte mult dar pentru asta am nevoie de o pregatire pe masura evenimentului pentru ca imi doresc sa castig meciuri si sa facem cunoscuta o alta fata frumoasa a Romaniei - sportul adaptat".

Ciprian Anton este un campion al nostru, al tuturor romanilor. Si ar trebui sa-l cunoasca mult mai multi dintre noi si sa-l sustina in demersurile sale. Pentru ca, asa cum a zis Ciprian, "Avem nevoie de voi sa ne cunoasteti mai bine!".

Turnee, diplome, premii, foto aici: http://www.prostemcell.ro/sport/ciprian-anton.html

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version