O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Cum se descurca femeile cu menstruatia dupa un traumatism medular?

Traducere

In cazul femeilor carora le-a revenit ciclul menstrual sau in cazul celor la care nu s-au intamplat modificari, de multe ori, tampoanele interne vor fi folosite timpuriu in spital deoarece sunt mai usor si mai rapid de folosit si nu sunt invazive. Daca o femeie a pierdut din capacitatea de a-si folosi mainile, ar putea sau nu ar putea sa foloseasca singura tampoanele interne. Acest aspect nu inseamna ca nu va putea utiliza tampoanele, inseamna doar ca trebuie sa aiba pe cineva pregatit sa le puna si sa le schimbe in locul ei. Am instruit partenerii de viata, multi dintre parinti cum sa faca acest lucru, iar aceasta este o alegere buna. Unele femei aleg sa foloseasca absorbante pana cand ajung sa-si cunoasca trupul putin mai mult si sa se obisnuiasca cu el. Dar cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie este ca daca doresc sa opteze pentru folosirea absorbantelor, ar trebui si ar putea s-o faca si nu exista niciun dezavantaj. Le-am spus sa le schimbe putin mai des deoarece daca femeia si-a pierdut din capacitatea senzoriala la nivelul zonei genitale si daca acesta a absorbit in exces sau nu a fost bine plasat, ar putea intampina o problema medicala numita disreflexie ca urmare a disconfortului din zona respectiva. Asadar, le cer sa le schimbe putin mai des decat ar fi facut-o daca n-ar mai fi existat leziunea medulara, din cauza lipsei senzoriale si a eventualelor complicatii ca urmare a lipsei senzoriale. De multe ori acestea sunt cateterizate, asa ca schimbarea unui absorbant cand sunt cateterizate se face destul de usor. Deci, pentru femeile care au un cateter, este vorba despre un cateter permanent, tampoanele interne se folosesc fara a exista vreo problema, deci, pot fi folosite. In schimb, in cazul in care nu si le pot manevra singure, vor trebui sa aiba incredere intr-o alta persoana, ca va proceda corect si in siguranta.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version