O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

In ce fel va afecteaza relatia romantica ingrijirea partenerului?

Traducere

Exista o serie de aspecte pe care le putem discuta cu pacientii pe marginea acestui subiect. Unul dintre acestea este atunci cand cineva este nou implicat intr-o astfel de problema, este spitalizat si personalul de asistenta medicala il sfatuieste: "Cineva trebuie sa invete cum sa va ingrijeasca", intotdeauna ne gandim ca partenerul de viata sa devina ingrijitor si intotdeauna le spun pacientilor mei: "Este important ca partenerul de viata sa stie cum sa va ingrijeasca, ce se intampla daca ingrijitorul nu vine?" sau: "Daca doriti sa mergeti in Australia pentru patru saptamani si nu doriti sa platiti in plus un ingrijitor? Va trebui sa luati un bilet de avion in plus, sa inchiriati inca o camera in hotel, deci, totul din cauza unor cheltuieli suplimentare." Asadar, este important ca partenerul de viata sa stie cum sa acorde ingrijire. Insa nu partenerul de viata trebuie sa fie principalul ingrijitor. Asa cum spuneam, relatia este suficient de dificila si uneori este foarte greu sa fii si ingrijitor si iubit. In general, discut cu pacientii si daca acestia doresc, impreuna cu partenerul de viata discutam despre decizia lor, in calitate de cuplu, daca rolul de insotitor si de iubit va functiona sau nu. Daca se va ajunge la concluzia ca acest lucru va fi o mare provocare, atunci va trebui sa gasim pe altcineva care sa ajute la ingrijire. Foarte multe lucruri depind de situatia financiara, de disponibilitatea altcuiva, dar in general puteti gasi pe altcineva care sa vina si sa se ocupe de ingrijire. Cand discut cu pacientii si partenerii lor de viata, unii vor spune: "Mai bine platim pe cineva ca sa se ocupe de managementul intestinal si de igiena, pentru ca noi sa ne putem concentra pe relatia sentimentala." Alte persoane spun: "Nu ma deranjeaza sa ma ocup de ingrijire, preferam sa ne cheltuim acei bani pe o cina in oras sau sa mergem in vacanta de doua ori pe an." In realitate, situatia depinde de fiecare cuplu in parte.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version