O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Care sunt cauzele producerii escarelor la persoanele cu leziuni medulare?

Traducere

La pacientul cu leziuni medulare, principala cauza este presiunea. Pacientul cu leziune medulara este lipsit de capacitate senzoriala, nu simte atingerea si, de asemenea, ii lipseste functia motorie, deci nu se poate misca. Asadar, pacientii se afla in imposibilitatea de a diminua presiunea, raman in aceeasi pozitie permanent, cu exceptia cazului in care isi pot schimba singuri pozitia ori au un insotitor care face acest lucru sau le amelioreaza presiunea. Sa spunem, de exemplu, ca ati prelungit timpul petrecut in scaunul rulant. Poate plimbarea cu masina a durat mai mult ca de obicei, poate din cauza unor motive nu ati putut iesi din scaunul rulant sau ingrijitorul dumneavoastra a intarziat. Cam genul acesta de lucruri. In cazul in care exista o oarecare capacitate senzoriala, puteti simti unele furnicaturi, puteti simti durere sau disconfort.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version