O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Ce anume ar trebui sa faca ingrijitorii atunci cand se simt coplesiti de situatie?

Traducere

Cand un ingrijitor simte depresie, anxietate, vinovatie, stres, exista o multime de modalitati de sprijin la care pot apela. Cel mai important, ar fi sa ia mici pauze. Cand ma refer la pauze mici, chiar la pauze mici ma refer. Luati-va cinci minute pauza ca sa iesiti afara, la aer proaspat. Cititi un capitol dintr-o carte care va intereseaza. Mergeti pur si simplu intr-o alta incapere pentru cateva minute pentru a face cu totul altceva, fie numai si pentru a respira adanc sau sa plangeti sau sa stati alaturi de altcineva, sa stati cu un copil sau cu un alt membru al familiei. Luarea de mici pauze este foarte importanta. Ati putea gandi: "Nu pot lasa acest om nesupravegheat." "Nu pot lipsi nici macar o secunda, daca i se intampla ceva?" Realitatea e ca va puteti lua o pauza de cinci minute si puteti folosi acele 5-10 minute pentru a va putea linisti. Este foarte important sa va mentineti implicati in alte relatii, sa va pastrati relatiile de prietenie sau relatiile cu alti membri ai familiei. Este foarte usor sa renuntati la acestea si, de fapt, este primul lucru care se intampla de obicei, pentru ca aveti impresia ca nu mai aveti timp. Nici inainte nu aveati timp, iar acum, nu mai exista altceva in afara faptului ca acordati ingrijire. Procedand asa, prieteniile se destrama. Cei care sunt suficient de norocosi sa aiba relatii personale bune pot avea parte de oameni care sa-si ofere ajutorul. "Cu ce pot sa te ajut?" "Vreau sa te ajut, ce pot face in privinta asta?" De foarte multe ori, ingrijitorii spun: "Oh, nu, nu e nevoie, suntem bine, ne descurcam." In realitate, nici macar nu e adevarat. Nu va este bine si aveti nevoie de ajutor. Asadar, ce fel de ajutor puteti primi? Poate o sa va ganditi cateva momente la ce anume ar putea ceilalti sa faca. Poate fi legat de hrana sau de mersul la cumparaturi sau de o vizita de o jumatate de ora doar ca sa va puteti lua acea pauza in cazul in care persoana are nevoie de asistenta nonstop. Asadar, alegeti sa va pastrati toate aceste relatii, atat pentru a putea primi ajutor, cat si pentru a avea un sprijin afectiv.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version