O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop
Mariana A

Mariana A

Imi iubesc viata si sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce traiesc, deoarece cu fiecare experienta imi pot dovedi ceea ce sunt.

Imi sunt datoare o viata demna si fericita!

Cuprins:

1. Escarele

Functiile pielii sunt intens afectate la traumatizatul vertebro-medular. Pielea, ca organ complex cu functii multiple, in situatia de denervare se pierde in primul rand functia in cadrul mecanismului de avertizare senzitiva, si conduce la functionarea slaba sau anarhica a sistemului nervos vegetativ, conducand la modificarea homeostaziei si temperaturii corpului.

Prin pierderea functiei de avertizare algica si/sau de exces termic, este intens afectat rolul de protectie al pielii; la aceasta se adauga pierderea miscarilor libere (active), si modificarile vasomotricitatii din cadrul sistemului circulator. Apare astfel susceptibilitatea tegumentului tributar zonei denervate, corelat cu nivelul lezional, de a fi supusa celor mai grave modificari trofice = escarele.

Nici o alta patologie nu este atat de dependenta etiopatogenic si evolutiv de gestica ajutorului medico-sanitar si/sau paramedical, la locul accidentului, ca patologia generata de traumatismul coloanei vertebrale, care intercepteaza maduva.

Recuperarea traumatologica vertebro-medulara, abordeaza o cazuistica la care nivelul deficientelor se evalueaza de la "moderat" la "sever" - ceea ce se traduce printr-o afectare functionala care depaseste deficitul motor si senzitiv prin adaugarea componentei psihosociale in diverse faze de readaptare functionala si reintegrare. Fiind vorba de o patologie complexa cu masuri complexe in programul de recuperare, se impune cunoasterea aprofundata a suportului fizicopatogenic al manifestarilor clinice rezultate din traumatismul vertebral cu interesare de maduva spinala si radacini nervoase.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version