O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Testimonial Ciprian Leizeriuc si Ionica Chiaburu

Profil Leizeriuc Petru Ciprian

Nascut pe 08.07.1976 in Brasov.

Studii: Facultatea Autovehicule Rutiere - Universitatea Transilvania Brasov - 2001.

Accident de motocicleta in 1998 pe 25 Mai - Traumatism Vertebro-Medular T2 - T4.

Munca:

  • Presedinte in Asociatia pentru Persoane cu Dizabilitati Fizice "Sf. Haralambie" Brasov din 2004
  • Directia de Servicii Sociale 2004 - 2007
  • Primaria Brasov 2007 - prezent
  • Consilier Directia Tehnica - Serviciul Amenajare Drumuri Publice si Siguranta Circulatiei
  • Consilier Birou Relatii Externe, Turism si Evenimente

Pasiuni: calculatorul, calatoriile, masinile, sportul, muzica.

Scop in viata: "sa-mi intemeiez o familie si sa lupt pentru a fi mai bun cu fiecare zi".

Motto: Sunt altfel, deci exist!

Profil Ionica Chiaburu

Nascut pe 4 ianuarie 1979 in Brasov.

Studii: Scoala profesionala.

Familie: casatorit.

Tanarul detine recordul national la saritura cu coarda, este campion national la powerlifting si a reusit performanta de a sari cu parapanta. In plus, este membru al echipei nationale de baschet.

De curand, Ionica a cochetat si cu dansul, fiind cooptat in Trupa Just Dance, compusa din persoane cu handicap si dansatori profesionisti. Echipa a reprezentat Romania la Forumul European al modei adaptate - Mode H 2010 si 2011, din Franta. Desi este in scaun cu rotile de la un an si jumatate, nimic nu l-a impiedicat pe tanar sa-si indeplineasca visurile. "Un lucru de care mi-a fost teama a fost inaltimea. Din cauza aceasta mi-am propus sa zbor. Am reusit sa zbor cu ajutorul unui instructor parapantist. Mi-am dat seama ca risc foarte mult, fiind vorba de un sport extrem, dar am avut curaj. Pana la urma esenta curajului sta in a reusi sa supravietuiesti", marturiseste Ionica.

Un luptator adevarat

Este vicepresedintele Asociatiei "Sfantul Haralambie" Tinerii organizeaza competitii culturale si sportive pentru persoanele cu handicap. "Am avut ocazia sa merg in turnee in Germania si Ungaria, unde am sustinut spectacole de dans, teatru si pantomima. Sunt si in echipa nationala de baschet, alaturi de care am mers in turnee in Turcia si Ungaria. Facem cursuri de engleza, masaj, de decoratiuni floristice, dar si alte activitati de genul acesta", declara Ionica.

Ionica detine recordul national la saritura cu coarda. A reusit sa sara de la 145 de metri inaltime, in Cheile Rasnoavei. Este campion national si la powerlifting (ridicarea greutatilor pe spate). Tanarul a ramas imobilizat in scaun cu rotile in urma administrarii vaccinului antipoliomielitic. "In existenta cu ceilalti am fost tot timpul provocat si am invatat din toate aceste lucruri. M-am autosugestionat sa nu ma mint, sa iau lucrurile asa cum sunt, sa fiu realist, dar si optimist in acelasi timp", spune Ioanica.

Ionica Chiaburu este casatorit si se afla in campul muncii de 12 ani. Cand era mic visa sa urmeze scoala de arta, pentru ca, spune el, acest domeniu "intregeste sufletul"."Vreau sa reusim sa rupem bariera psihologica care ne tine pe loc. Din puctul meu de vedere sunt foarte multe lucruri frumoase pe care le poti trai intr-un scaun cu rotile. De aceea, nu as vrea sa schimb nimic din ceea ce sunt astazi", a incheiat Ionica.

Intrebari si raspunsuri

Cine sunt cele mai importante persoane din viata ta?

Trebuie sa-i multumesc sotiei mele, Mariana, pentru dragostea si sprijinul ei neconditionat. Nu pot sa nu-i amintesc pe colegii mei din trupa Just Dance. Intre noi s-au creat conexiuni bazate pe emotie, pe traire si pe intelegere reciproca.

Ce i-ai sfatui pe tinerii aflati in situatia ta?

Cei care nu si-au gasit inca un loc pe lume, ne pot incerca pe noi, cei de la Asociatia "Sfantul Haralambie". Imi doresc sa realizam un lant puternic al persoanelor cu handicap. Cred ca egalitatea nu exista. Este bine sa fim diferiti.

Ce-i place

"Cel mai mult imi place sa socializez, sa fiu in mijlocul oamenilor. Imi place foarte mult de sotia mea, imi place sa zambesc si sa ma bucur de tot ce e in jurul meu. Imi place dansul, sportul in general, mai ales cel extrem si imi plac provocarile", a relatat tanarul.

Ce nu-i place

"Nu-mi place indiferenta, lasitatea, atitudinea de renuntarea. Nu-mi place copacul care nu e udat. Imi este foarte greu sa ma gandesc la ce nu-mi place, pentru ca am invatat sa nu ma mai plang. Nu-mi plac lucrurile facute de mantuiala", este parerea sportivului brasovean.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version