O Noua Sansa | O Noua Viata

Benius

Benius

Deschide subtitrare in Romana

Traducere

Ingrijirea cateterului suprapubian. Printr-o procedura chirurgicala, cateterul suprapubian se introduce in vezica urinara traversand peretele abdominal in regiunea inferioara. Cateterul permite ca vezica urinara sa se odihneasca si sa se vindece. De obicei se mentine atasat intre doua si patru saptamani dupa operatie. Pansamentul se schimba dimineata si seara, curatandu-se si pielea din jurul cateterului. Cel mai bine e sa se faca la dus, dar se poate face sezand sau stand intins, deasemenea. Instrumentarul necesar include: o bucata de panza pentru spalat, sapun lichid, unguent cu antibiotice, un prosop mic de toaleta, o bucata de tifon de 10 X 10 cm, foarfece dezinfectat cu alcool sanitar si leucoplast. Intotdeauna, inainte de a atinge cateterul sau pansamentul, spalati-va si stergeti-va bine pe maini. Inainte de a intra la dus, asigurati-va ca dopul cateterului este bine fixat. Desprindeti cu grija pansamentul din jurul cateterului, aruncati-l la gunoi si relipiti capatul cateterului pe abdomen. Examinati pielea din jurul cateterului ridicand partea inferioara a abdomenului sau folosind o oglinda. O usoara roseata sau scurgeri de lichid limpede reprezinta o reactie normala a pielii la cateter. Roseata pe o zona mai intinsa, scurgeri inchise la culoare sau cu miros neplacut sunt simptome care trebuie aduse la cunostinta medicului. Spalati-va si stergeti-va pe maini din nou. Intrati la dus, luand cu dvs sapunul lichid si bucata de panza. Spalati-va pe corp fara a atinge cateterul sau zona inferioara a abdomenului. Umeziti bucata de panza si curatati cu delicatete zona din jurul cateterului. Iesiti de sub dus si stergeti-va pe corp. Stergeti cu delicatete zona din jurul cateterului cu prosopul de toaleta. Bucata de panza si prosopul de toaleta se pot refolosi dupa spalare. Aplicati unguent cu antibiotice pe pielea din jurul cateterului. Cu ajutorul foarfecelui dezinfectat, taiati bucata de tifon pana la jumatate. Asezati-o in jurul cateterului. Lipiti-o pe abdomen si verificati fixarea corecta a cateterului. Spalati-va si stergeti-va pe maini. Atunci cand scoateti dopul cateterului pentru drenajul urinei, dezinfectati-l intotdeauna cu alcool inainte de a-l pune la loc. Se pot folosi produse comerciale, cum ar fi servetelele cu alcool ambalate individual. Daca atasati o punga de drenaj la cateter peste noapte, puneti dopul cateterului intr-un pahar de unica folosinta cu alcool sanitar. Tradus pentru ProStemCell.org de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Feedback

Parerea ta conteaza!

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2023

Top Desktop version