O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Care sunt aspectele psihologice ale traumatismului vertebro-medular?

Traducere

Cred ca familiile trebuie sa aprecieze faptul ca, recuperarea implica invatarea unor lucruri vechi intr-o maniera noua dupa un traumatism vertebro medular. Pe partea fizica este "Cum dobandesc mobilitate in cadrul comunitatii"? – "Cum intru si ies din cladiri"? – "Cum ma voi descurca cu functiile digestive si cele excretoare"? de exemplu. Si pe partea psihologica, e important sa te gandesti la ceea ce da sens vietii tale. "Ce ma face sa ma ridic din pat dimineata"? – "Care sunt scopurile mele in viata"? – "Ce cred ca pot face"? – "Care e naratiunea, care e povestea care uneste toate intamplarile si toate zilele din viata mea intr-o poveste importanta, care imi da un scop si un sens"? Asadar, daca un traumatism vertebro medular e vazut la inceput ca sfarsitul vietii, asa cum o stiam eu, in ultimul timp trebuie creata o noua viata, un nou mod de a anticipa un viitor, care este bogat si insemnat, dar si recompensator. Cateodata, oamenii iau ce-i mai bun din resursele spirituale si se gandesc la scopul si intelesul lor intr-o maniera religioasa sau spirituala. Cateodata se gandesc la asta intr-un fel mai social, dand inapoi comunitatii ceva sau dand altor persoane. Variaza mult de la individ la individ, ca urmare e greu de spus daca exista o cale mai buna de abordare cand ai de-a face cu aspectele psihologice si sociale ale dizabilitatii.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version