O Noua Sansa | O Noua Viata

Switch to desktop

Care sunt etapele tipice de adaptare dupa un TVM?

Traducere

Este nevoie de timp si nu exista o alta solutie mai simpla. Oamenii isi gasesc propriile solutii care sa functioneze, uneori mai rapid decat altii. Adaptatea se face in timp pe etape. Sunt problemele de inceput, "Ce s-a intamplat cu mine"? – si, "Ce e posibil si ce nu"? Sunt griji cum ar fi, "Cum intru si cum ies afara din casa, cum ma misc in comunitate"? Si apoi, scopuri pe termen lung, cum ar fi, "Cum sa am o viata normala si satisfacatoare"? Daca angajatul era posibil inainte, "Voi putea sa ma intorc inapoi la munca"? – sau, "Sa termin studiile, ca sa fiu potrivit pentru angajare"? – "Daca am alte persoane la care tin si imi sunt aproape, se poate sa imi pastrez si intretine relatiile respective"? – Din cate am auzit pacientii vorbind despre cat de importante devin relatiile in timp. Aproximativ patru traumatisme vertebrale din cinci au loc la barbati si un important semnal de alarma pentru multi barbati este ca relatiile cu sotia, prietena sau un membru al familiei, devin mult mai importante. Incep sa aprecieze relatiile mai mult si schimbarile relationale care apar.

O NOUA SANSA | O NOUA VIATA urmareste sa schimbe imaginea neplacuta a dizabilitatii in ceva sexy si atragator. Experiente din scaunul rulant.

Informatii pentru paraplegici, tetraplegici si insotitorii lor, pentru cei care au suferit un traumatism de coloana vertebrala sau alte boli invalidante ale coloanei/maduvei spinarii.

Handicapul este o arta. Este un mod ingenios de a trai
Neil Marcus

Copyright © 2017 ProStemCell.org - All rights reserved.

Top Desktop version